Θιβετιανό ηχομασάζ

Το Θιβετιανό ηχομασάζ είναι μια ατομική ηχοθεραπεία που δουλεύει σε σωματικό, εγκεφαλικό και πνευματικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, Θιβετιανά singing bowls διαφορετικών μεγεθών τοποθετούνται απευθείας στο πλήρως ντυμένο σώμα καθώς και γύρω από αυτό, στέλνοντας μέσα του δονήσεις και δημιουργώντας μια ροή ήχων και ενέργειας η οποία επηρεάζει τα ενεργειακά πεδία (τσάκρα) και επιφέρει ένα συναίσθημα ευημερίας και αρμονίας. Οι δονήσεις αυτές στέλνονται στο σώμα κάνοντας (κατα κάποιο τρόπο) μασάζ στα κύτταρα και απελευθερώνοντας όποια συσσωρευμένη ένταση υπάρχει. Ταυτόχρονα, το εύρος των συχνοτήτων που εκπέμπονται από τα μπολ έχει ένα βαθιά χαλαρωτικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα, οδηγώντας το μυαλό σε μια κατάσταση Άλφα και Θήτα. Βρισκόμενος σε αυτήν την βαθιά διαλογιστική κατάσταση, ο καρδιακός παλμός χαμηλώνει και το σώμα έχει τη δυνατότητα να αναζωογονηθεί και το μυαλό να έρθει σε ηρεμία.

Είδος: Ατομική θεραπεία
Διάρκεια: 1 ώρα
Προετοιμασία πριν την παρακολούθηση του Sound Bath: Την ημέρα της θεραπείας, θα πρέπει να είστε καλά ενυδατωμένοι και θα πρέπει να αποφευχθεί η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα για τη συνεδρία (κατά τη διάρκεια του ηχητικού μασάζ, συνιστάται να φοράτε βαμβακερά ρούχα έτσι ώστε τα μπολ να μπορούν να σύρονται ευκολότερα πάνω στο σώμα).

Οφέλη του Θιβετιανού ηχομασάζ

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα μασάζ ήχων με Θιβετιανά singing μπολ προκαλούν βαθιά καταστάση χαλάρωσης, συντονισμό του μυαλού και ενισχυμένη δημιουργικότητα, μειώνουν το άγχος, αυξάνουν τη συγκέντρωση και ανακουφίζουν το σωματικό πόνο. Κατά τη διάρκεια του ηχομασάζ ο ήχος των μπολ δημιουργεί ένα ασφαλές, ιερό χώρο γύρω μας και μέσα μας, δυναμώνοντας τη δικιά μας εσωτερική δόνηση και επανακουρδίζοντας την εσωτερική μας αρμονία. Το μασάζ ήχων μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με σωματικά, πνευματικά ή ψυχολογικά προβλήματα, καθώς δύναται να φέρει ανακούφιση από πόνο και προβλήματα που προκαλούν καθημερινό άγχος, ανησυχίες και νευρικότητα.

Οφέλη:

● Προσφέρει βαθιά χαλάρωση
● Μειώνει τα επίπεδα άγχους και την ένταση
● Μειώνει τη νευρικότητα
● Μειώνει το θυμό
● Μειώνει την κόπωση
● Χαμηλώνει την αρτηριακή πίεση
● Δημιουργεί έναν ήρεμο χώρο για συνειδητότητα
● Αποκαθιστά την εσωτερική αρμονία
● Απελευθερώνει τη μπλοκαρισμένη ενέργεια και ένταση που υπάρχει στο σώμα
● Ανακουφίζει και χαλαρώνει τους πιασμένους μύες, τένοντες, αρθρώσεις και συνδέσμους
● Καθαρίζει και ισορροπεί τα ενεργειακά σας πεδία (chakra)
● Μειώνει τους πονοκεφάλους και τον πόνο
● Βοηθάει στην κατάθλιψη
● Αλλάζει/ μετακινεί και επεκτείνει την επίγνωση
● Ισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα (συμπαθητικό-παρασυμπαθητικό)
● Βελτιώνει την πνευματική διαύγεια
● Αποβάλλει τοξίνες
● Επιφέρει μια αίσθηση κέντρου και γείωσης

Τι να περιμένετε

Κάθε θεραπεία ηχομασάζ είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέκτη. Το Θιβετιανό μασάζ ήχων ξεκινάει θέτοντας τους στόχους της συνεδρίας. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε σε ένα στρώμα και ο Μανώλης θα τοποθετήσει Θιβετιανά singing bowl πάνω και γύρω από το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα βιώσετε ένα βαθύ ηχητικό μασάζ το οποίο θα το νιώσετε σε όλο σας το σώμα. Στο τέλος της διαδικασίας ο Μανώλης θα σας οδηγήσει απαλά πίσω σε ένα συναίσθημα αντίληψης πριν την ολοκλήρωση της θεραπείας. Σαν συνέχεια της συνεδρίας, θα σας δοθούν οδηγίες ως προς το πώς να συνεχίσετε την ημέρα σας έτσι ώστε να βιώσετε τα οφέλη της ηχοθεραπείας στο έπακρο. Ένα Θιβετιανό ηχομασάζ διαρκεί από μισή μέχρι μία ώρα.

Ομαδικό Sound Bath

Τα Sound Baths μπορούν να λειτουργήσουν και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Πρόκειται για μια ήπια αλλά δυνατή, βαθιά διεισδυτική, διαλογιστική ακουστική εμπειρία για όλο το σώμα, στην οποία ‘λούζεστε’ με θεραπευτικά ηχητικά κύματα από διάφορα θεραπευτικά όργανα συμπεριλαμβανομένων των Θιβετιανών μπολ (Tibetan Singing Bowls) και των κρυσταλλικών μπολ (Crystal Bowls), το gong (ηχοπαλμοδονητής), το Ινδιάνικο τύμπανο-ντραμ, το μονόχορδο (monochord), καμπάνες χειρός και φωνή.

Τα Sound Baths είναι ιδανικά τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους στο διαλογισμό. Ένα Sound Bath είναι μια ιδανική εισαγωγή για τους αρχάριους στο διαλογισμό, καθώς τους βοηθάει να μπουν σε βαθιές καταστάσεις συνείδησης χωρίς να απαιτεί πολλή πειθαρχία ή υπομονή για να μάθει κάποιος πώς να το κάνει- το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χαλαρώσετε, να είστε ανοιχτοί και να ακούτε. Τα Sound Baths γίνονται σε ομάδες ή σε ατομικές συνεδρίες. Ο Μανώλης διοργανώνει ομαδικά Sound Baths και εργαστήρια για ομάδες διαφορετικού μεγέθους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο [email protected] ή στο 6945562818.

Είδος: Ομαδική, ή ατομική θεραπεία, αλλά και για ζευγάρια
Διάρκεια: 1 ή 1:30 ώρα
Προετοιμασία πριν παρευρεθείτε στο Sound Bath: Την ημέρα της ηχοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένοι και να αποφύγουν την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ πριν και αλλά και μετά τη συνεδρία. Καλό θα είναι να έχετε φάει ένα ελαφρύ γεύμα και να έχετε χωνέψει πριν τη θεραπεία. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι φοράτε χαλαρά, άνετα ρούχα για τη συνεδρία.

Τα οφέλη του Sound bath

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν αναφέρει ότι τα Sound Bath μπορούν να επιφέρουν βαθιά ξεκούραση και χαλάρωση στον ακροατή, να καταπολεμήσουν το άγχος, την κόπωση και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει τους ακροατές να γειωθούν, να βρουν το κέντρο τους και να συνδεθούν με την εσωτερική τους σοφία. Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα: Singing Bowl Sound Meditation on Mood, Tension, and Well-being: An Observational Study, τα Sound Baths μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και η νευρικότητα. Αναφέρθηκε ότι μετά την παρακολούθηση ενός Sound Bath, οι συμμετέχοντες βίωσαν μειωμένο θυμό, κόπωση και καταθλιπτική διάθεση, ενώ αναφέρθηκε και αυξημένη πνευματική διαύγεια. Επίσης, συμμετέχοντες που δεν ήταν εξοικειωμένοι με αυτό το είδος διαλογισμού βίωσαν σημαντική μείωση της έντασης σε σχέση με πιο ενημερωμένους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια ενός Sound Bath, το μυαλό και το σώμα χαλαρώνουν, εισερχόμενα σε μια βαθιά κατάσταση συνείδησης, επιτρέποντας στα κύματα του μυαλού να ρίξουν την ταχύτητά τους. Τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα και Θήτα διεγείρονται, μετακινούμενα από μια πιο ενεργή σε μια πιο ήρεμη κατάσταση, ή ακόμη και σε μια κατάσταση ονείρου. Τα κύματα Άλφα (8-12 Hz) παραγονται όταν είμαστε ήρεμοι και χαλαροί, ονειροπολώντας ή κάνοντας διαλογισμό. Τα κύματα Θήτα (4-8 Hz) παράγονται στη διάρκεια ελαφρύ ύπνου, ακραίας χαλάρωσης ή πολύ βαθύ διαλογισμού. Κατά τη διάρκεια της κατάστασης Θήτα το μυαλό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δεκτικό σε προσλαμβάνουσες.

Επιστήμονες έχουν βρει ότι οι συχνότητες Άλφα και Θήτα συνδέονται με τη μείωση του άγχους, της νευρικότητας, της δυσφορίας και του πόνου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τα εγκεφαλικά κύματα Άλφα τα οποία μπορούν να κινητοποιήσουν τη δημιουργικότητα, να βοηθήσουν με τη μνήμη και να ελαχιστοποιήσουν την κατάθλιψη.

Οφέλη:

● Επιφέρει βαθιά χαλάρωση
● Μειώνει τα επίπεδα του άγχους και της νευρικής έντασης
● Μειώνει το θυμό
● Μειώνει την κόπωση
● Χαμηλώνει την πίεση του αίματος
● Δημιουργεί έναν ήρεμο χώρο για αυτοεπίγνωση
● Αποκαθιστά την εσωτερική αρμονία
● Βοηθά στην κατάθλιψη
● Μετακινεί / αλλάζει και επεκτείνει την αυτοαντίληψη
● Βελτιώνει την πνευματική διαύγεια
● Αυξάνει τη δημιουργικότητα

Τι να περιμένετε

Η εμπειρία του Sound Bath είναι μοναδική και ο κάθε συμμετέχοντας θα βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και συναισθήματα, ανάλογα με το πόσο ανοιχτός είναι στην εμπειρία. Κατά τη διάρκεια ενός ηχητικού ‘μπάνιου’ ο Μανώλης χρησιμοποιεί μια ποικιλία από θεραπευτικά όργανα που παράγουν overtones συμπεριλαμβανομένων των Θιβετιανών ηχογαβάθων (Singing Bowls), των κρυσταλλικών μπολ (Crystal Bowls), του γκονγκ, των καμπανών χειρός, το Ινδιάνικο τύμπανο-ντραμ, το μονόχορδο και άλλα, για να δημιουργήσει καταπραϋντικές αλληλεπικαλυπτόμενες δονήσεις οι οποίες οδηγούν σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και περισυλλογής, απενεργοποιώντας την ενστικτώδη αντίδραση ‘πάλη ή φυγή’ του σώματός. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτό που κάποιος βιώνει σε ένα Sound Bath μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θα βιώσει ο ίδιος την επόμενη φορά που θα το κάνει.

Αρχικά, θα καθίσετε και ο Μανώλης θα σας καλωσορίσει με κάποιες βασικές πληροφορίες ως προς το τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του Sound Bath. Μετά, θα οδηγηθείτε σε έναν σύντομο, ήπιο, καθοδηγούμενο διαλογισμό για να έρθετε πιο κοντά στις εσωτερικές σας αισθήσεις. Έπειτα, ξεκινάει το Sound Bath. Στο τέλος της συνεδρίας, Ο Μανώλης θα σας επαναφέρει σε ένα αίσθημα αντίληψης πριν ολοκληρωθεί η συνεδρία. Ένα Sound Bath διαρκεί απο 1 έως 1: 30 ώρα.

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συχνές ερωτήσεις. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ερώτηση που σας απασχολεί, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Μανώλη στο [email protected] ή στο 6945562818.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Και οι δύο θεραπείες (Sound Bath αλλά και το ηχομασάζ ) είναι ιδανικά και ωφέλιμα για όποιον ψάχνει έναν τρόπο να χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα του. Πεπειραμένοι αλλά και μη-πεπειραμένοι ασκούμενοι στο διαλογισμό μπορούν να απολαύσουν και να επωφεληθούν από ένα ηχητικό μασάζ ή ένα Sound Bath.

Ποιός ενδέχεται να μην μπορεί να το παρακολουθήσει;

Υπάρχουν κάποια άτομα που καλό θα ήταν να είναι προσεκτικοί και οι οποίοι θα πρέπει να συζητήσουν με το Μανώλη πριν παρακολουθήσουν μια συνεδρία. Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις:

● Άτομα με επιληψία
● Έγκυες- ειδικά αν τοποθετούνται όργανα πάνω στο σώμα τους
● Άτομα με θρομβώσεις ή σοβαρές αγγειακές παθήσεις
● Άτομα με βηματοδότη
● Άτομα με αλλεργίες σε συγκεκριμένα μέταλλα θα πρέπει να μας ενημερώσουν εκ των προτέρων έτσι ώστε να αποφύγει να τοποθετήσει μπολ απευθείας στο δέρμα τους.

“Κάθε άτομο μας διαρκώς τραγουδά ένα τραγούδι, και είναι αυτός ο τόνος που δημιουργεί πιο λεπτές ή πιο πυκνές μορφές μεγαλύτερης ή μικρότερης πυκνότητας.”

Lama Govinda